Nemzetközi foci

Egyre biztosabb, hogy dán csatárt vesz a ManUnited

Jure Makovec / AFP
Jure Makovec / AFP
Eddig is tudni lehetett, hogy a Manchester United fő kiszemeltje az Atalanta dán csatára, Rasmus Höjlund – erre csak ráerősített az átigazolási ügyekben ritkán tévedő Fabrizio Romano, aki azt írta, hogy egyre közelebb a megállapodás.

Az olasz újságíró szerint a megállapodás személyi feltételei már egyértelműek, a játékos öt évre, 2028-ig szóló szerződést kötne az angol klubbal.

„Csak annyit mondhatok, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy megszerezzük. Ha rajtam múlna, itt és most megtörténne. Minél előbb, annál jobb, mert be kell őt illesztenünk a csapatba” – nyilatkozta Erik ten Hag, a manchesteriek menedzsere.

Rasmus Höjlund esetében még mindig a vételár a kérdéses, az Atalanta legalább 70 millió fontot (82 millió eurót) szeretne érte kapni, a manchesteriek jóval kevesebbet adnának.

Számos jel utal azonban arra, hogy az olasz klub kész eladni a dán válogatott támadót, a pletykák szerint ugyanis az Atalanta megállapodott már az Almeria mali válogatott csatárával, El Bilal Touréval.

A Guardian szerint alternatíva lehet még a Frankfurt francia válogatott támadója, Randal Kolo Muani vagy az Ajax játékosa, Mohammed Kudus, bár a 22 éves ghánai válogatott inkább támadó középpályásként használható.

Kapcsolódó
ManUnited: De Gea távozik, egy titkos fegyver érkezhet
A spanyol kapus 12 év után hagyja el az Old Traffordot.
Olvasói sztorik