Nemzetközi foci

ManUnited: De Gea távozik, egy titkos fegyver érkezhet

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Tizenkét év után David De Gea elhagyja a Manchester United labdarúgócsapatát. A spanyol kapus szombaton közölte, hogy szerződésének lejártával elbúcsúzik az angol klubtól.

A 32 éves játékos volt a legrégebbi tagja az MU keretének, és csaknem 550 alkalommal lépett pályára, az utóbbi időben viszont inkább a hibái miatt került reflektorfénybe, és 2020 óta hazája válogatottjában sem szerepelt.

Nem véletlen, hogy a klub új kapust keresett, és a befutó minden bizonnyal az Inter kameruni válogatott játékosa, André Onana lesz.

A United emellett még egy játékos szerződtetésén dolgozik, a hírek szerint ugyanis szeretné leigazolni az Atalanta dán sztárját, Rasmus Höjlundot.

A Mirror azt írta, John Murtough, a Manchester United futballigazgatója tárgyalásokat folytat a bergamóiakkal, a klub ugyanis kétségbeesetten szeretne csatárt szerezni az új idényre. Jelenleg Anthony Martial az egyetlen komoly középcsatár a klubnál. Wout Weghorst nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, Erik ten Hag menedzser pedig most hosszú távú megoldást szeretne.

A terv része, hogy elősegítve Höjlund átigazolását a MU kölcsön akarja adni Mason Greenwoodot az Atalantának. Bár az olaszok erős tárgyalási pozícióban vannak, az angoloknak is van keresnivalójuk: Ten Hag ügynöke, Kees Vos ugyanis május óta átvette Höjlund ügyeinek intézését is.

A dán az Atalantában 34 meccsen 10 gólt és négy gólpasszt jegyzett az előző szezonban, míg a válogatottban hat meccsen hatszor volt eredményes.A klub eddig egy játékost szerződtetett a nyáron: a Chelsea válogatott középpályásáért, Mason Mountért 64 millió eurót fizetett.

Kapcsolódó
Agyvérzése után Van der Sar állapota stabil, de még mindig aggasztó
Az egykori világklasszis kapus pénteken kapott agyvérzést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik