Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Talán jobb előbb lejátszani a meccset, mielőtt bármit kiteszünk az internetre” – a Fradi bejegyzését látták a feröeriek

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvík ellen, és ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől.

A KÍ Klaksvík vezetőedzője, Magne Hoseth-nek minden oka meglehetett az örömre, ugyanis nem csak kiejtette jóval esélyesebb ellenfelét, hanem csapata sokkal jobban is játszott a Fradinál.

„Ha a játékosaink hisznek magukban, hegyeket képesek megmozgatni, ezt ma este bizonyították. Elmondhatatlanul büszke vagyok rájuk, egy ilyen kis helyről érkező csapatnak, mint mi vagyunk, ez egy hatalmas pillanat, talán a klub legszebb sikerét értük most el. A 3–0-s különbség talán túlzó, de a két mérkőzés alapján talán mondhatom, megérdemeltük a továbbjutást” – idézte az Index a norvég szakembert.

A portál beszámolójából kiderül, hogy a feröeri csapat edzője nagyon hálás volt a magyar közönségnek, amely megtapsolta a győztest, ami nagy élmény volt az északiak játékosainak. Természetesen szóba került a Ferencváros Facebook-oldalára kikerülő bejegyzés is, amelyben az állt, hogy „biztos, hogy mi továbbjutunk”. Hoseth azonban azt mondta, ez nem jelentett extra motivációt.

A feröeri mester rendkívül hálás a ferencvárosi közönségnek, amely megünnepelte csapatát a lefújást követően, hihetetlen élményt szerezve ezzel a futballistáknak és a szakmai stábnak egyaránt. Lapunk azt kérdezte a 42 éves szakembertől, mit szólt az FTC hivatalos közösségi oldalain a napokban megjelent bejegyzésekhez, amelyben kész tényként közölték, hogy csakis a Fradi juthat tovább a párharcból – jelentett-e esetleg extra motivációt ez a futballistáknak?

A Ferencváros helyében, azt hiszem, én is lenéztem volna a csapatunkat. Nem volt bennünk rossz érzés emiatt, és szerencsére bebizonyítottuk, talán jobb előbb lejátszani a meccset, mielőtt bármit kiteszünk az internetre…

Magne Hoseth ezután megköszönte a szívélyes vendéglátást és azt mondta, a Fradi legyőzése után bármire képesnek tartja magát a selejtezősorozat folytatásában.

Olvasói sztorik