Nemzetközi foci

„Menj a Barcába, te kurva” – megrongálták Joao Félix plakettjét a dühös Atleti-szurkolók

Seb Daly - Sportsfile/UEFA via Getty Images
Seb Daly - Sportsfile/UEFA via Getty Images

Közellenség lett az Atlético Madrid szurkolóinak körében Joao Félix, miután az FC Barcelonának hízelgett.

A portugál támadónak már korábban megromlott a viszonya Diego Simeonénak, így került a Chelsea-hez fél évre kölcsönbe, ám ott sem váltotta meg a világot. Visszatérése óta sokan azt várták, hogy eligazol, amit egyébként megtámogatott az a tény is, hogy Renan Lodival együtt az akadémisták edzésén vette részt júliusban – a brazil védő egyébként már a Marseille játékosa. Így jutunk el ehhez a kijelentéshez Joao Félixtől:

Nagyon szeretnék a Barcában játszani, már gyerekkorom óta ez az álmom, ez lenne az elsőszámú választásom. Ha ez megtörténne, egy álmom válna valóra.

Az Atlético Madrid szurkolóinál pedig alaposan kicsapta a biztosítékot a megjegyzés, hiszen az elmúlt években közvetlen riválissá váltak a katalánok, ráadásul Antoine Griezmannt is elszipkázták korábban. A Wanda Metropolitano stadion területén van egy rész, amelyen emlékplakettet kapott már Félix. Ezt vették célba a dühös drukkerek. A plakettet megrongálták, mellé pedig kiírták:

Menj a Barcába, te kurva.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Barcelona valóban fontolgatja-e a megszerzését, de valószínűleg nincs rá elegendő pénze, hogy kivásárolja őt, ugyanakkor egy kölcsönnel mindkét együttes jól járhat.

Az Atlético Madrid 2019 nyarán klubrekordot jelentő 127 millió euróért szerződtette Joao Félixet, akinek 131 tétmeccsén 34 gól és 18 gólpassz a mérlege. A portugál támadónak 2027 nyaráig érvényes jelenlegi szerződése.

Olvasói sztorik