Nemzetközi foci

Nem volt erőszak és megaláztatás: Ryan Giggset felmentették minden vád alól

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP
Ryan Giggs, a Manchester United egykori labdarúgója és a walesi válogatott korábbi szövetségi kapitány megkönnyebbülhet, miután az ügyészség visszavonta a vele kapcsolatos vádakat.

A vád szerint a 49 éves szakember 2017. december 1. és 2020. november 2. közötti időszakban „ismétlődően vagy folyamatosan kényszerítő magatartást tanúsított, azaz erőszakot, megaláztatást, zaklatást, lealacsonyítást és visszaélést alkalmazott barátnőjével, Kate Greville-lel szemben, akivel az adott időszakban intim kapcsolatban élt, és akire ez a viselkedés komoly hatással volt”.

A vádirat szerint az őrizetbe vételekor is bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t.

Giggs mindvégig tagadta, hogy ilyen tetteket követett volna el. Kedden Hilary Manley bíró kijelentette, hogy egyik vádpontban sem bűnös.

Giggs megkönnyebbült, hogy vége az ügynek, miután majdnem három évig harcolt a neve tisztázásáért. Most ártatlan emberként kívánja újjáépíteni életét és karrierjét

– nyilatkozta védőügyvédje, Chris Daw.

Kapcsolódó
„Minden szükségletének rabjává tett” – így vallott Ryan Giggs volt barátnője
Folytatódott a Manchester United egykori futballsztárjának pere.
Olvasói sztorik