Nemzetközi foci

„Nem látunk szívesen, majd megtanulod” – első napján megfenyegették a PSG új játékosát a szurkolók

Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images
Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images

A PSG labdarúgócsapata szerződtette a Bayern Münchentől a világbajnok francia védőt, Lucas Hernandezt.

A 27 éves futballista öt évre, vagyis 2028-ig kötelezte el magát, és azt hihetnénk, a párizsi szurkolók örvendeznek, amiért válogatott védő érkezett. Ez azonban nem így van. Hernandez ugyanis a gyűlölt rivális Olympique Marseille játékosa volt, Marseille-ben is született. Sőt, 2018-ban szó volt róla, hogy a PSG játékosa lesz, akkor azonban tett egy nyilatkozatot a pletykával kapcsolatban:

Marseille-i vagyok, mindig is az leszek!

Ezek után az új csapatának szurkolói rögtön tudatták vele és a klubbal is, hogy nem kérnek belőle. Tűzoltásképp a PSG honlapján egy rövid interjú jelent meg Lucas Hernandezzel, melyben ígéretet tett arra, hogy mindent belead majd a pályán. A párizsi ultrák azonban egy kommenttel feleltek: „Nem látunk szívesen, te marseille-i, majd megtanulod”.

Ha pedig azt hinnénk, legalább a németektől kapott némi támogatást a futballista, a Bayern München ikonja, Mehmet Scholl is bevitt egy virtuális gyomrost. Hernandez ugyanis egy hosszú Instagram-posztban megható szöveget posztolt a búcsúja kapcsán. Scholl ehhez csak annyit írt,

nem hiszek ebből egy szót sem, viszlát!

Hernandez egyébként a klub ötödik nyári szerzeménye a dél-koreai Li Kang In, az Intertől ingyen érkező Milan Skriniar, a Real Madridtól szintén ingyen érkező Marco Asensio és a Sporting CP-től megszerzett Manuel Ugarte után.

Olvasói sztorik