Nemzetközi foci

Elbírta a nagy nyomást a Barca, megvan a kiszemelt csillag

Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP
Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP
A Mundo Deportivo szerint a hétvégén bejelenti az FC Barcelona labdarúgócsapata, hogy sikerült szerződtetnie az Athletico Paranaense 18 éves, egyszeres brazil válogatott csatárát, Vitor Roquét.

Arról nem egyeznek a lapvélemények, hogy az Athletico Paranaense adott-e ultimátumot a Barcának vagy sem, mindenesetre a katalánok még pénteken átküldték a szerződéstervezet a braziloknak.

A két klub eredetileg 35 +10 millió eurós árban állapodott meg, ezt később úgy változtatták meg, hogy a Barcelona 30 millió eurót fizet fixen, 20 millió a bónusz összege, de a brazilok még 5 millió eurót kapnak, amennyiben a csatár megnyeri az Aranylabdát.

Vitor Roque megszerzése egy kisebb győzelemmel is felér a katalánok számára, ugyanis a játékosért hatalmas volt az érdeklődés. Korábban az Arsenal, a Liverpool és a Chelsea is sikertelenül próbálkozott, de az elmúlt hetekben a Bayern München és a Tottenham is erőteljesen harcba szállt. A kísérletek azonban nem jártak sikerrel, a Barca kibírta a nyomást.

A fiatal támadó a tervek szerint 2024-ben érkezik, de a klub nem zárja ki, hogy már ezen a nyáron szerződést kap, már amennyiben sikerült még faragni a jelenlegi bérköltségen, hogy regisztrálni lehessen a játékost.

A Mundo Deportivo szerint Deco, a klub korábbi Eb-ezüstérmes portugál középpályása volt az egyik kulcsfigura, aki meggyőzte a játékost, hogy szerződjön a katalán klubhoz.

Kapcsolódó
Segélykiáltással ér fel a Barca-edző legutóbbi nyilatkozata
Xavi szerint nem csaphatják be a saját szurkolóikat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik