Nemzetközi foci

Oldja meg Olaszország problémáit – kiakadt a brazil elnök Ancelotti kinevezésén

Florencia Tan Jun/Getty Images
Florencia Tan Jun/Getty Images

Brazília köztársasági elnöke nem fogadta túl lelkesen, hogy Carlo Ancelotti jövőre elhagyja a Real Madridot, és a dél-amerikai futballnagyhatalom válogatottjának a szövetségi kapitánya lesz, írja az MTI.

Kedvelem Ancelottit, de sosem volt olasz kapitány. Ha meg akarja oldani a mi problémáinkat, akkor miért nem oldja meg előbb Olaszország problémáit, amely ki sem jutott a tavalyi világbajnokságra?

– vetette fel Lula egy rádióinterjúban, hozzátéve, egy európai válogatottat szerinte nagyon egyszerű feladat irányítani.

A 77 éves államfő hozzátette, nagy rajongója a kedden ideiglenesen kinevezett Fernando Diniznek, aki párhuzamosan az élvonalbeli Fluminensét is irányítja. A brazil labdarúgásban az elmúlt években tapasztalt hanyatlásnak a hátterében pedig szerinte a játékosok minőségének csökkenése áll.

„Nem Diniz a probléma, hanem az, hogy nincsenek olyan minőségű futballistáink, mint régebben. A fiatalok 16-17 évesen elmennek innen, és csak 36 évesen térnek haza” – jelentette ki Lula.

Mateus Bonomi / Anadolu Agency via Getty Images A brazil elnök kritikus a kapitányválasztással.

Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség elnöke kedden közölte, hogy Ancelotti veszi át a kapitányi feladatokat a jövő évi Copa America előtt. A 64 éves olasz tréner szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, az Egyesült Államokban sorra kerülő kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között.

A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik