Nemzetközi foci

A brazilok megerősítették, Ancelotti lesz a szövetségi kapitány

Alvaro Medranda / NurPhoto via Getty Images
Alvaro Medranda / NurPhoto via Getty Images

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek és Carlo Ancelotti lesz a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Minderről a brazil szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues beszélt az As cikke szerint.

Ezek szerint az olasz szakember kitölti a 2024 nyaráig szóló szerződését a Real Madridnál, majd a jövő évi Copa Américán már ő irányítja a csapatot. Ancelotti lesz az első külföldi kapitány Brazíliában.

Ancelotti érkezéséig az a Fernando Diniz lesz az ideiglenes edző, akinek Fluminensénél végzett munkáját csodálja Dél-Amerika. Diniz azt mondta, igazi álom számára ez a felkérés, míg Rodrigues hosszan dicsérte a szakembert, akinek már évek óta karrierjét és mindenhol meg voltak győződve arról, hogy újító gondolkodásával megfelelő a nemzeti csapat irányítására.

A 64 éves Carlo Ancelotti aláírására még várni kell, mert még bizonyos részleteket tisztázni kell a szerződése kapcsán, illetve csak fél évvel a Realnál lejáró kontraktusa előtt egyezhet meg mással hivatalosan. A megbízása a 2026-os világbajnokság végéig szólna. A játékosként kétszeres, edzőként négyszeres BEK/BL-győztes olasz korábban egyébként úgy nyilatkozott, a Real lesz az utolsó csapata, de úgy tűnik, a brazil lehetőségre nem tudott nemet modani.

A brazil válogatott a 2022-es világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott, ezt követően távozott Tite, az azóta lejátszott felkészülési meccseken pedig Ramon Menezes irányított megbízott kapitányként. Vele egy győzelem és két vereség a mérleg.

Olvasói sztorik