Nemzetközi foci

Így kommentálta Galtier, hogy kirúgták a PSG-től

Jean Catuffe / Getty Image
Jean Catuffe / Getty Image

Mozgalmas napokon van túl a Paris Saint-Germain. Hivatalossá vált, amiről a francia sajtó már a szezon vége óta cikkezett, miszerint elválnak a tavaly kinevezett vezetőedző, Christophe Galtier és a klub útjai. A bejelentést követően aztán – a klubelnök, Nasszer el-Kaleifinél tartott házkutatás miatt némi csúszással – sajtótájékoztatót tartott a PSG, amin bemutatták Galtier utódját, Luis Enriquét, aki két évre írt alá a párizsiaknál.

Galtier nem nagyon kommentálta a róla szóló híreket, csütörtökön azonban kiadott egy közleményt. Ebben lefutotta a kötelező udvariassági köröket, köszönetet mondott a PSG-nek, a játékosoknak, a sportigazgatónak, Luis Camposnak és Al-Kelaifinek is.

Őszintén remélem, hogy a PSG-nek egy újabb intenzív és érzelmes szezonban lesz része, Luis Enriquének pedig sok sikert kívánok

– zárta üzenetét Galtier.

Az 56 éves Galtiert tavaly nevezték ki a PSG élére, kereken 50 meccsen irányította a csapatot, amely ebből 34-et megnyert hat döntetlen és 10 vereség mellett. Ugyanakkor csak a bajnoki cím jött össze, az is váratlanul szoros küzdelemben, tavasszal ráadásul rasszista botrányba is került a szakember, akit emiatt őrizetbe vett és kihallgatott a nizzai rendőrség. Decemberben bírósági tárgyalás vár rá.

Kapcsolódó
A PSG elnöke megmondta, nem történhet meg, hogy Mbappét ingyen bukja a klub
Nasszer al-Kelaifi tiszta választ vár a csatártól, aki elmondása szerint a világ legjobb játékosa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik