Nemzetközi foci

Sajtóhírek szerint topligás csapattal egyezett meg a magyar focista

Rico Brouwer / Soccrates / Getty Images
Rico Brouwer / Soccrates / Getty Images

A Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominiket követően újabb magyar válogatott labdarúgó válthat klubot a nyáron. Az átigazolásokban jól értesült Gianluca Di Marzio ugyanis arról adott hírt, hogy

az olasz élvonalban szereplő Lazio vinné Kerkez Milost, és a római csapat meg is egyezett a futballistával a lehetséges folytatásról.

A cikk szerint Kerkez jelenlegi klubja, a holland AZ Alkmaar, amelynél 2026-ig szóló szerződése van, 15 millió eurót kérne érte. A Lazio vezetőedzője, Maurizio Sarri élesben is látta már a 19 éves játékost, ugyanis a Konferencia Ligában az AZ épp az olaszokat búcsúztatta a nyolcaddöntőben, az első mérkőzésen Kerkez gólt is szerzett.

A Daily Mail is foglalkozik a játékos helyzetével, a brit lap szerint a Premier League-ben szereplő Bournemouth is kinézte magának és tárgyal az AZ Alkmaarral.

Kerkez Milos a mögöttünk hagyott szezonban 52 meccsen játszott a holland csapatban, öt gólja mellett hét gólpassza is volt. Az AZ a bajnokságban a negyedik lett, a Konferencia Ligában pedig elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes West Ham Unitedtől kapott ki. A nyolcszoros válogatott játékosnak van már olaszországi tapasztalata, az AC Milan utánpótlásából érkezett ugyanis Hollandiába 2022 nyarán.

Olvasói sztorik