Nemzetközi foci

Szoboszlainak azt ajánlották, ne hagyja el a hotelt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szoboszlai Dominik leigazolását vasárnap jelentette be hivatalosan új klubja, a Liverpool FC. Az RB Leipzig mezét a patinás angol klubéra cserélő labdarúgót a Nemzeti Sport újságírója, Somogyi Zsolt éppen egy hamburger majszolása közben érte utol, de Dominik nem az utcán, mondjuk a sarki McDonaldsban, vagy egy patinásabb étteremben fogyasztotta el az uzsonnát, aminek meg volt az oka.

Ajánlották, javasolták, hogy egyelőre maradjak a szobában, mert itt úgy gondolják, már felismernének, és az szinte biztos, hogy nem tudnék nyugodtan megvacsorázni sehol

– adott magyarázatot a magyar válogatott középpályása a bezártságára.

A rövid interjúban a 22 évesen álmai csapatába kerülő futballista elmondta:

  • 15 évesen varratta a karjára azt a Steven Gerrard-idézetet, hogy „A tehetség isteni áldás, de munka, alázat nélkül semmit nem ér”, és ezt az üzenetet nagyon igaznak és fontosnak érzi.
  • Kiskölyökként még nem a Liverpool volt a kedvenc csapata, de Gerrard tehetségét, a mérkőzéseken mutatott küzdeni tudását, az akaraterejét nagyon csodáltam.

A következő napok programjáról pedig elárulta, hétfőn részt vesz egy edzésen, majd némi papírmunka, és néhány szóba jöhető ingatlan megnézése után visszautazik Lipcsébe, ahol:

Összepakolom a cuccokat, elköszönök a korábbi klubomtól, szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást a szeretetet és a biztatást, aztán irány Budapest, de legkésőbb tizedikén már újra itt leszek Liverpoolban, mert tizenegyedikén már az új csapatom edzésén veszek részt.

Szoboszlai elárulta, korábbi salzburgi csapattársa, a Manchester City világklasszisa, Erling Haaland is üzent neki, és az ilyenkor szokásos baráti zrikán túl az új lakása/háza keresése ügyében is adott tanácsot a norvég gólzsák:

Könnyen megeshet, hogy szomszédok leszünk. Megtudtam tőle, hogy több játékos is éppen Manchester és Liverpool között félúton egy nyugodt övezetben él, ahol megőrizhető a privát szféra, hétfőn megnézem miről is beszélt, nagyon kíváncsi vagyok.

Az első hónapok elvárásaival kapcsolatban visszafogottan nyilatkozott. Szoboszlai józanul azt mondta, lépésről-lépésre szeretne haladni, mert idő kell, hogy megszokja a Premier League ritmusát, a Liverpool játékát, az edző, Jürgen Klopp elképzeléseit, de természetesen szeretne minél több játékpercet a pályán tölteni, gólt rúgni, gólpasszokat adni, elfogadtatni magát a környezetével, a szurkolókkal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik