Nemzetközi foci

Az edzői stábnak kellett szólni, hogy az ellenfélnél 12 játékos van a pályán

NELSON ALMEIDA / AFP
NELSON ALMEIDA / AFP

Csak a Blooming figyelmességén múlt, hogy nem tizenkét játékos ellen kellett több mint fél órát játszani a Santos elleni Copa Sudamericana csoportmeccsén.

A találkozó 64. percében ugyanis hármas cserére szánta el magát a brazil csapat edzője és többek között Rodrigo Fernándezt is pályára küldte. A zűrzavarban azonban elveszíthette a fonalat Augusto Aragón játékvezető, mert nem tűnt föl neki, hogy Camacho nem hagyta el a pályát. A Santos így két játékost hozott le, de hármat cserélt be és nagyjából egy percig így játszott, mire a bolíviai ellenfél jajveszékelésére megállt a játék.

Gyors fejszámolást követően lezavart egy futballistát a pályáról az ecuadori bíró, így folytatódott a szokásos mederben a találkozó. Érdekesség, hogy így is emberhátrányba került a Blooming, mert a 84. percben Christian Latorre begyűjtötte második sárga lapját, de kihúzta 0-0-val a meccset. Ez annál is nagyobb szó, mivel a hosszabbítás 11. percében (!) egy tizenegyest is kihagyott a Santos.

A találkozónak egyébként nem volt már tétje, az eredménytől függetlenül mindkét csapat kiesett, a Bloomingnak ez volt az egyetlen meccse, amit nem veszített el, a Santos öt ponttal zárt.

Olvasói sztorik