Nemzetközi foci

Bogdán: Egy ilyen magas vételár egyfajta védelmet is biztosíthat Szoboszlai számára

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Megérkezett Liverpoolba Szoboszlai Dominik, hogy az orvosi vizsgálatok után aláírja szerződését a Premier League-ben szereplő angol klubhoz.

Bogdán Ádám 21-szeres válogatott kapus szerint a Liverpoolhoz igazoló Szoboszlai immár a labdarúgás világelitjéhez tartozik.

„Hatalmas öröm és büszkeség mindenkinek, aki a magyar labdarúgásban tevékenykedik, vagy csak szurkol a magyar válogatottnak” – kommentálta az M1 aktuális csatornán az RB Leipzigtől távozó Szoboszlai klubváltását Bogdán, aki hat mérkőzést játszott a Liverpool FC első csapatában.

Hozzátette, a magyar válogatott csapatkapitánya nagyon erős karakter, 22 éves kora ellenére komoly tudás és tapasztalat van mögötte. Megjegyezte, Jürgen Klopp vezetőedző játékfilozófiája nagyon hasonlít ahhoz, amit Szoboszlai megszokott: magas intenzitású letámadáson alapuló futball, nyilván ez is közrejátszott ahhoz, hogy a Liverpoolt választotta.

Ez óriási összeg, abszolút a világelit, ahogy azt a tudása, az átigazolási díja és az új csapata is megmutatja

– utalt az 70 millió eurós átigazolási díjra Bogdán.

A Ferencvárostól a legutóbbi szezont követően távozott kapus úgy vélekedett, minden adott ahhoz, hogy Szoboszlai nagyon sikeres, konkrétan angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes legyen a Liverpoollal.

„Szerintem ez egy időben jött, alaposan átgondolt lépés mindkét fél részéről. A német nyelvtudása, a német filozófia és munkamorál ismerete hatalmas előny lehet számára. A Poolnak mindemellett igénye volt, hogy fiatalítson a középpályán, vagyis szüksége is van a játékosára, ráadásul egy ilyen magas vételár egyfajta védelmet is biztosíthat Szoboszlai számára egy ideig, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy új szintre emelkedjen”.

Bogdán hangsúlyozta: a Premier League a legintenzívebb bajnokság, a legtöbb bajnokesélyes – minimum hat – is ott van egy szezonon belül, vagyis ez a legkiélezettebb liga.

Mindig óriási tehetség volt, de időközben megnőtt a felelősségérzete, nagyobb lett az ereje. Tökéletesen megérett arra, hogy megtegye ezt a váltást, nyilván nem véletlenül fizetnek ki érte ennyi pénzt. Biztos vagyok benne, hogy tovább tud majd fejlődni

– mondta Szoboszlairól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik