Magyar foci

Bogdán Ádámmal nem hosszabbít a Fradi

Mohos Márton / MTI
Mohos Márton / MTI
Elválnak Bogdán Ádám és a Ferencváros útjai, írta a Fradi.hu portál. A 21-szeres magyar válogatott kapuvédő 2020 és 2023 között erősítette az FTC-t, amelynek színeiben összesen 35 mérkőzésen lépett pályára.

Bogdán 2020. szeptember 19-én, a Ráckeve vendégeként lejátszott Magyar Kupa-mérkőzésen debütált tétmérkőzésen az FTC színeiben. Később még egy kupameccsen, valamint öt bajnokin kapott lehetőséget (az NB I-ben 2021. április 17-én a Kisvárda elleni 0-0 alkalmával mutatkozott be), a 2020-as BL-főtáblás szereplésnek cserejátékosként volt részese.

Az első idénye végén bajnoki címet ünnepelhetett, valamint ötévnyi szünet után meghívót kapott a 2021-re halasztott Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba is, amelynek kapuját egy Írország elleni felkészülési mérkőzésen védte.

A következő, 2021-2022-es szezonban hét bajnoki és három kupameccs mellett egy Európa Liga-csoportmeccsen védett, öt meccsen a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A kapus az újabb bajnoki aranyérem mellett egy Magyar Kupa-sikert is ünnepelhetett – pályafutása során először.

A legutóbbi idényben három bajnokin, két kupamérkőzésen és egy EL-selejtezőn jutott szóhoz, így részese volt az Európa Liga-nyolcaddöntős szerepléssel lezárult menetelésnek, valamint az FTC történetének 34. bajnoki elsőségének is.

Olvasói sztorik