Nemzetközi foci

Szoboszlai Liverpoolba igazolásán a Salzburg is jól keres

Ronny HARTMANN / AFP
Ronny HARTMANN / AFP

Szoboszlai Dominik elhagyja a Red Bull-birodalmat, és a Premier League-ben szereplő Liverpool játékosa lesz.

A magyar válogatott csapatkapitánya 2017-ben került a Red Bull Salzburghoz, ahol végigjárta a ranglétrát: az U18-asoknál kezdte, a másodosztályú fiókcsapatnál, a Lieferingnél folytatta, majd fokozatosan lett egyre fontosabb tagja a felnőttcsapatnak.

A Salzburggal Szoboszlai négy bajnoki címet, valamint három osztrák kupát nyert, és szerepelt a Bajnokok Ligájában, valamint az Európa Ligában.

Aztán az osztrák bajnokság Red Bull-csapatától a német Bundesliga Red Bull-klubjához, a Leipzighez igazolt, amely 22 millió eurót fizetett érte a Salzburgnak. A lipcsei klub most ennek több mint a háromszorosáért, 70 millió euróért engedi őt el a Liverpoolhoz, amely kifizeti a 22 éves Szoboszlai kivásárlási árát.

Az ORF osztrák közszolgálati csatorna szerint a Salzburg sem jár rosszul a mostani üzlettel, amely úgy egyezett meg a Lipcsével, hogy ha a német klub eladja a magyar játékost, akkor a vételár húsz százaléka az osztrákoknak jár.

Jelen esetben ez 14 millió eurót jelent.

A Lipcsével kétszeres német kupagyőztes Szoboszlai a Leipzig legtöbb pénzért eladott játékosa lesz, amint hivatalossá várik a transzfer. A játékos szombaton érkezett Liverpoolba, hogy átessen az orvosi vizsgálaton, majd aláírja a szerződését.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik