Nemzetközi foci

Volt szaúdi kérője is, de a Barcában folytatja a BL-győztes klasszis

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Az FC Barcelona hétfőn bejelentette, hogy leigazolta Ilkay Gündogant a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City labdarúgócsapatától.

A spanyol bajnok közlése szerint a 32 éves német válogatott játékos 2025. június 30-ig írt alá, a megállapodás további opciós egy évet is tartalmaz. A futballista ingyen érkezett a katalánokhoz, a kivásárlási ára 400 millió euró.

Gündogan 2016-ban, a Borussia Dortmundtól igazolt a Manchester Cityhez, amellyel összesen tizennégy trófeát nyert, köztük öt bajnoki címet. Idén triplázott, a BL mellett az angol bajnokságban és az FA Kupában is ő emelhette magasba a trófeát csapatkapitányként, és minden sorozatot számolva 51 tétmeccsen 11 gólig és 7 gólpaszig jutott

Gündogan ezzel a videóval búcsúzott a Citytől:

Pár hete volt olyan pletyka, hogy őt is hívják Szaúd-Arábiába, de Gündogan nem lépett Karim Benzema, N’Golo Kanté vagy Kalidou Koulibaly nyomdokaiba. Inkább egy másik topligában próbálja ki magát.

Kapcsolódó
Ronaldo, Benzema, pénz, állam és vallás: a szaúdi futballprojekten nincsen fék
Nagy nevek, futballrajongó lakosság, végtelen mennyiségű pénz. A szaúdi profiliga tele van ütőkártyákkal, és akár még a muszlim ország spirituális-vallási fontossága is ezek közé tartozhat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik