Nemzetközi foci

Újabb Chelsea-játékos igazolt Szaúd-Arábiába

Saudi Pro League / AFP
Saudi Pro League / AFP

Újabb játékos igazolt a Premier League-ből a szaúdi ligába: a Chelsea szenegáli védője, Kalidou Koulibaly ugyanúgy az al-Hilal játékosa lett, mint Ruben Neves, aki sírva búcsúzott a Wolverhamptontól.

Koulibaly mindössze egy szezont töltött a Chelsea-nél, a londoni klub tavaly nyáron 38 millió eurót fizetett érte az olasz Napolinak. A 32 éves belső védő az elmúlt idényben minden sorozatot számolva 32 tétmeccsen szerepelt a Chelsea-ben, és 2 gól, valamint 1 gólpassz került a neve mellé.

Koulibaly szerződése 2026-ig szólt az angol egyesületnél, úgyhogy az al-Hilalnak ki kellett vásárolni, a Transfermarkt szerint a szaúdi csapat 23 millió eurót fizethet érte, vagyis a Chelsea bukott az üzleten.

Így fogadták a muszlim vallású Koulibalyt új klubjánál:

„Az elsőtől az utolsó meccsemig megtiszteltetés volt a Chelsea-címeres mezt felhúzni. Az elmúlt idény nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de szeretném megköszönni a támogatást szurkolóknak, és mindenkinek a klubnál” – írta Koulibaly a Twitter-oldalán.

Koulibaly előtt N’Golo Kanté szintén Szaúd-Arábiába igazolt a Chelsea-től, ő a bajnokságot megnyerő al-Ittihadnál folytatja, a szenegáli kapus, Edouard Mendy pedig közel áll ahhoz, hogy az al-Ahlihoz írjon alá.

A Chelsea-től távozók közé tartozhat az Arsenalhoz tartó Kai Havertz is, Mateo Kovacicot pedig a Manchester City vinné. Az érkezési oldalon egyelőre csak a lipcsei Christopher Nkunku szerepel, de napokon belül bejelentheti a klub a Villarreal szenegáli csatárának, Nicolas Jacksonnak a megszerzését is.

Kapcsolódó
Ronaldo, Benzema, pénz, állam és vallás: a szaúdi futballprojekten nincsen fék
Nagy nevek, futballrajongó lakosság, végtelen mennyiségű pénz. A szaúdi profiliga tele van ütőkártyákkal, és akár még a muszlim ország spirituális-vallási fontossága is ezek közé tartozhat.
Olvasói sztorik