Nemzetközi foci

Sírva búcsúzott a Premier League-ből a szaúdi bajnokságba szerződő középpályás

Újabb topligás játékost sikerült elcsábítani a szaúdi ligába. Az al-Hilal pénteken szerezte meg a Wolverhampton Wanderers 26 éves csapatkapitányát, a portugál válogatott Ruben Nevest, akiért

klubrekordot jelentő 55 millió eurót fizet a szaúdi klub.

A korábbi csúcsigazolás a portugál, brazil Matheu Pereira volt, ő 18 millió eurójába került az al-Hilalnak.

Neves még 2017-ben, a Portótól érkezett az akkor még a másodosztályban szereplő Wolverhamptonhoz, amelyet rögtön az élvonalba segített. A Premier League-ben öt szezont húzott le, a legutóbbi idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. Összesen 253 mérkőzésen játszott az angol csapatban, 30 gólja volt ezeken – idő közben pedig Nemzetek Ligáját nyert a portugál válogatottal.

sofascore.com

Rúben Neves videóban köszönte meg a csapattársaknak, a klubnak és a szurkolóknak a közös éveket, majd a videóüzenet közepén elöntötték az érzelmek és sírni kezdett.

Ruben Neves az első igazán komoly név, aki fiatalon igazol a szaúdi ligába, ugyanis korábban a nagy nevek közül Cristiano Ronaldo (38), Karim Benzema (35), N’Golo Kanté (32) és már harminc fölött döntött úgy, hogy a csillagászati fizetésekkel operáló bajnokságban folytatja.

Kapcsolódó
Ronaldo, Benzema, pénz, állam és vallás: a szaúdi futballprojekten nincsen fék
Nagy nevek, futballrajongó lakosság, végtelen mennyiségű pénz. A szaúdi profiliga tele van ütőkártyákkal, és akár még a muszlim ország spirituális-vallási fontossága is ezek közé tartozhat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik