Nemzetközi foci

Négy légióstól is elköszönt az NB II-re készülő Honvéd

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Öt távozót jelentett be az NB I-től búcsúzó Budapest Honvéd.

Az öt játékos között csak egy magyar van, az a Tamás Krisztián, akit az új klubja, az Újpest már be is jelentett.

A másik négy távozó egyaránt légiós: a kanadai támadó, Richie Ennin (21 bajnokin 2 gól), az izlandi szélső, Vidar Jónsson (28 bajnoki, 1 gól), valamint két védő, a lengyel Lukas Klemenz (33/1) és a horvát Luka Capan (18/0) sem Kispesten kezdi a következő idényt.

Korábban már az albán jobbhátvéd, Albi Doka is elköszönt, míg az érkezési oldalon több visszatérő kölcsönjátékos mellett a klubban nevelkedő, de legutóbb Pakson futballozó Kovács Nikolász, illetve a Budafok mezét a Honvédéra cserélő Adorján Krisztián neve szerepel.

A Honvéd története során másodszor esett ki az élvonalból. Legutóbb ez 2003-ban történt meg a klubbal, amelynek akkor egyből sikerült visszajutnia.

Kapcsolódó
„Hál' Istennek, hogy van olyan klub Magyarországon, amely a saját értékeire akar támaszkodni” – a Honvéd új edzője éhes csapatot szeretne látni az NB II-ben
Egyértelmű, hogy szeretnénk feljutni, de nekünk a folyamatot kell nézni, mondta a Honvéd új edzője, az U19-esektől érkező Pinezits Máté. Aki többször is elmondta, hogy a klub a saját értékeire szeretne támaszkodni, de szerinte a klubmodell kiépítése és a sikeresség összeegyeztethető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik