Nemzetközi foci

A középpályás elég furcsa nyilatkozattal fogadta a Real legújabb sztárigazolását

Denis Doyle / Getty Images
Denis Doyle / Getty Images

A Real Madrid szerdán bejelentette, hogy leigazolta Jude Bellinghamet a Borussia Dortmundtól. A 20. születésnapját június 29-én ünneplő angol válogatott középpályásért a hírek szerint 103 millió eurót fizetnek a spanyolok és hat évre szóló szerződést ír alá.

Bellingham fiatal kora ellenére már elég komoly tapasztalattal rendelkezik, és bizonyította, hogy a középpálya minden pontján bevethető. Leendő csapattársa, Toni Kroos a podcastjában pont ezt emelte ki a játékossal kapcsolatban, megjegyezve, hogy nem véletlenül akarta a legtöbb csapat leigazolni.

Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images Jude Bellingham

„Ha a Real Madrid kifizeti érte ezt az összeget, akkor ez egy jó üzlet. Ebben a szezonban nem sok Dortmund-meccset láttam, így még tennék végső következtetést, de amiket láttam videókat róla a Bajnokok Ligája-meccsekről, amiknek a többségében tényleg rendkívüli módon játszott. Ha nálunk is ezt hozza, akkor jó igazolás volt, ha nem, akkor nem” – mondta Kroos, aki aztán a gondolatmenetében, ha név nélkül is, de odaszólt Eden Hazardnak, ezt a részét a nyilatkozatának pedig felkapták a focis oldalak, a szurkolókból is érzelmeket váltott ki a kommentek számát elnézve.

Volt, aki sok pénzért jött, és gyakorlatilag hagyta kimúlni a karrierjét. Ő is sokba került, és nem hiszem, hogy az emberek jó igazolásnak tartanák. De nézzük a jó oldalát, üdv a Real Madridban!

Kroos már korábban is kritizálta nyíltan Eden Hazardot, akit 115 millió euróért igazolt le 2019 nyarán a Real Madrid, de a négy év alatt mindössze 76 mérkőzésen lépett csak pályára a csapatban. A mögöttünk hagyott szezon nagy részét is végigpadozta, mindössze tíz találkozón lépett pályára, négyszer is csereként, és meccset sem játszotta végig.

Nem olyan rég jutottak el oda a felek, hogy nincs értelme a folytatásnak és a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a 32 éves belgával, akit sokan a Real Madrid valaha volt legrosszabb igazolásának tartanak.

Olvasói sztorik