Nemzetközi foci

Megtette a nyár bejelentését a Real Madrid

Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images
Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images

A Real Madrid honlapján jelentette be, hogy hat évre szerződtette Jude Bellingham angol válogatott középpályást. A spanyol klub azt is közölte, hogy a 19 éves játékost csütörtökön mutatják be.

A német klub már korábban közölte, hogy megegyezett a spanyolokkal a játékos kapcsán, a Real a sajtó szerint 103 millió eurót fizetett Bellinghamért a Borussia Dortmundnak.

A középpályás 2020-ban szerződött a másodosztályú Birminghamtől a német egyesülethez 25 millióért, és 2021-ben Német Kupát nyert, a bajnokságban pedig a legutóbbi két idényben ezüstérmet szerzett a Borussiával. A májusban zárult szezonban a játékostársak az idény legjobbjává választották a Bundesligában.

A középpályás 2020 óta 24 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti csapatban.

Egy másik bombaigazolás is bedobott a világsajtó a Real Madrid kapcsán, ugyanis Kylian Mbappé közölte a Paris Saint-Germain vezetőivel, hogy nem hosszabbítja meg 2024-ben lejáró szerződését. Bár a spanyol és a francia lapok egyből arról írtak, a Realba szerződhet a nyáron, maga a csatár úgy reagált a hírekre, hogy a következő szezont a PSG-nél tölti. A francia klub ugyanakkor lépéskényszerben van, még ezen a nyáron kaphat érte komoly összeget, egy év múlva már ingyen el kellene engednie a játékost.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik