Nemzetközi foci

„Egy generáció nagy lehetősége” – provokációnak vett egy nyilatkozatot a csoportrivális NB I-es játékosa

Filip Filipovic / Getty Images
Filip Filipovic / Getty Images

Rangadó vár a magyar labdarúgó-válogatottra a 2024-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Marco Rossi csapata ugyanis ahhoz a Montenegróhoz látogat, amely az erőviszonyok alapján az egyik legnagyobb rivális a közvetlen kijutás tekintetében (a másik Szerbia). A montenegróiak is készülnek érthetően, főleg, hogy nekik már van egy szerbek elleni vereségük.

Kedden a Vijesti foglalkozott a magyarokkal, pár bekezdésben bemutatták, hogy épp felfelé szálló ágban van a válogatott, amely ugyan a 2018-as és a 2022-es vébéről lemaradt, de ott volt a 2016-os és a 2021-re halasztott Európa-bajnokságon is, miközben kiemelkedően jól szerepelt a Nemzetek Ligája A divíziójában, és csak épphogy lemaradt a csoportgyőztes olaszok mögött. Épp ezért fontos lenne a Vijesti újságírója szerint a hazai győzelem, már csak azért is, mert egy vereséggel a közvélekedés szerint a minimálisra csökkenne az esély, hogy Montenegró az első két hely valamelyikén végezzen.

Biztosan nem lennénk elégedettek egy döntetlennel. Három pontra van szükségünk, mert ez egy generáció nagy lehetősége. A továbbjutás érdekében győznünk kell, és hiszem, hogy képesek vagyunk rá

nyilatkozta az NB I-ben szereplő Kisvárda játékosa, Driton Camaj, aki a magyar csapatról szólva azt is mondta, hogy fiatal, lendületes és agresszív csapat, de ha a minőséget veszi alapul, akkor szerinte egyenlő erősségű a két keret.

Camaj egy kicsit azon is értetlenkedett, hogy mire utalhatott Szappanos Péter, a magyar kapus ugyanis azt nyilatkozta, hogy a körülményekkel is meg kell majd küzdeni és nem számít baráti fogadtatásra. A kisvárdai támadót meglepte Szappanos kijelentése, szerinte tisztességes harc várható a továbbjutó helyekért, és

szerinte nincs szükség az ilyen provokációra.

Érdekes mellékszál, hogy Lang Ádám is arról nyilatkozott a magyar válogatott edzőtáborában, hogy nem szabad majd a meccsen felülni a bosszantásoknak, provokációnak, tudni kell majd ezeket kezelni.

A G csoportban szereplő magyar válogatott eddig egy mérkőzést játszott a sorozatban, a bolgárok ellen 3-0-ra nyert. A szombati, podgoricai mérkőzés után három nappal a litvánokat fogadja a Puskás Arénában Marco Rossi csapata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik