Magyar foci

Bosszantások, provokáció – mindenre fel kell készülnie a magyar válogatottnak az Eb-selejtezőn

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Kemény csatára számít Montenegróban Lang Ádám, de úgy véli, ha végig fókuszban marad a magyar labdarúgó-válogatott, elhozhatja a három pontot a szombati Európa-bajnoki selejtezőről.

„Az ellenfél játékstílusa is próbára tesz majd minket, és a játékosok karakterét,

az esetleges bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell, ezeknek nem szabad felülni,

a saját játékunkat kell játszani, és a párharcokban fel kell venni a versenyt, ez szerintem meglesz” – vélekedett a hétfői, telki sajtótájékoztatón az 57-szeres válogatott védő.

Arra a kérdésre, jelent-e a számára nagyobb felelősséget az, hogy ő az egyik legrutinosabb játékosa a válogatottnak, úgy reagált, ezt nem érzi.

Minden egyes alkalommal, amikor lehetőséget kapok, tudom, hogy ez mivel jár. Mindenkinek megvan a felelőssége

– mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy az évek során megszerezett tapasztalatot igyekszik átadni.

„A kommunikációnak fontos szerepe van a pályán, ezt nevezem én felelősségnek. Igazi csapattá értünk, segítenünk kell a másikat, mindenféle apró részlet fontos lehet” – vélekedett.

Csoboth Kevin, az Újpest 22 éves, kétszeres válogatott szélsője azt mondta, kicsit más úgy érkezni Telkibe, hogy már ismeri a közeget. „De most is az az érzésem, hogy nagyon jó hangulat van itt a válogatottnál, és ennek nagyon örülök. Bizakodva várom a mérkőzéseket” – kezdte nyilatkozatát.

Megismételte, amit már korábban is említett, hogy nem volt egyenes az útja a válogatottságig, és köszönetet mondott az Újpestnek, amelynél megadták neki a lehetőséget a bizonyításra. Örül, hogy meghívót kapott a válogatottba, de jelezte, hogy nem akar itt megállni, rendszeresen jó teljesítményt szeretne nyújtani.

A montenegróiak elleni, idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai mérkőzést illetően úgy fogalmazott, mindkettő keménynek ígérkezik.

A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, természetesen nehéz lesz, de koncentráltsággal, odafigyeléssel meglehet a három pont.

A válogatott keret szinte teljes, egyedül Gazdag Dániel, a Philadelphia Union támadója hiányzik, aki a hétvégi mérkőzése után lekéste a gépét, így keddre érkezik meg a telki edzőtáborba.

A G csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, szombaton Podgoricában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

Olvasói sztorik