Nemzetközi foci

Barcelona- és Real Madrid-sztárok is visszautasították a szaúdi gigaajánlatokat

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor akadnak olyan labdarúgók, akik nem feltétlen a pénzhajhászást tartják a legfontosabbnak a pályafutásukban. Amíg Cristiano Ronaldo vagy Karim Benzema is Szaúd-Arábiába szerződött, addig rengetegen visszautasították a közel-keleti ajánlatokat.

A holland Voetbal International szerint az európai sztárok többsége képes ellenállni a jövedelmező ajánlatoknak, például Luka Modric, Robert Lewandowski, Wilfried Zaha és Toni Kroos is nemet mondott a szaúdi hívásra.

Pedig kétségtelen, hogy zsíros szerződéseket lehet kötni (példa erre Benzema állítólag évi 200 millió eurós fizetése), ám például két másik csapattárs, Toni Kroos és Luka Modric képes volt nemet mondani (utóbbinak állítólag 80 milliót kínált az al-Ahly), mindketten továbbra is a Real Madridban képzelik el a jövőjüket.

De visszautasította az ajánlatot Ráadásul Lewandowki is, a Barcelona lengyel klasszisa egy hazai lapnak megerősítette, hogy volt egy lehetősége, de egyelőre a futball sportoldalát részesítené előnyben.

Ugyancsak lesöpört egy ajánlatot az asztalról Wilfried Zaha, a Crystal Palace-tól távozó elefántcsontparti támadó, igaz, neki az arab lehetőséggel szemben ott van a Paris Saint-Germain hívószava is.

A The Guardian szerint ugyanakkor Steven Gerrard jelenleg is Szaúd-Arábiában tartózkodik és tárgyalásokat folytat az al-Ettifaq csapatával, hogy átvegye a szakmai irányítást.

Kapcsolódó
Mbappé levele mindent megváltoztat, már a nyáron eladhatja a PSG
A francia csatár nem akarja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését, így a párizsi vezetők lépéskényszerbe kerültek.
Olvasói sztorik