Nemzetközi foci

Mbappé levele mindent megváltoztat, már a nyáron eladhatja a PSG

Xavier Laine / Pool / Getty Images
Xavier Laine / Pool / Getty Images

Bombahírt robbantott hétfőn a L’Equipe, ugyanis a francia sportlap arról írt, Kylian Mbappé hivatalos levélben tudatta a Paris Saint-Germain vezetőivel, hogy nem akarja további egy évvel meghosszabbítani a szerződését 2025-ig.

Ha nem hívja le az opciót, azt is jelenti, hogy jövő nyáron ingyen hagyhatná el a csapatot, amit viszont a PSG-nél nem akarnak.

Hasonló szappanopera már lejátszódott egy éve, akkor Mbappé végül maradt Párizsban, és nemrég is még úgy nyilatkozott, Bajnokok Ligáját akar nyerni a francia csapattal. A PSG-nél sem számítottak a mostani fordulatra, a L’Equipe cikke szerint pozitívnak érzékelték a tárgyalások előrehaladását. Most viszont úgy áll a helyzet, hogyha Mbappé nem egyezik meg a klubbal, akkor a nyáron eladják, mert ingyen nem akarják őt elengedni.

Kylian Mbappé 2017 óta erősíti a Paris Saint-Germaint, 180 millió eurót fizetett érte a csapat az AS Monacónak. 260 meccsen 212 gólja és 98 gólpassza van a 24 éves csatárnak, aki a mögöttünk hagyott szezonban 43 találkozón 41-szer volt eredményes. A PSG ugyanakkor csak a bajnoki címet szerezte meg, így a vezetőedzőt, Christophe Galtiert menesztik, de elhagyja a csapatot Lionel Messi is, aki Miamiig meg sem áll.

Mivel a napokban Karim Benzema elhagyta a Real Madrid a szaúdi al-Ittihad hívására, egy szurkoló a napokban megkérdezte Florentino Pérez klubelnököt, hogy leigazolja-e Mbappét. Az volt a válasz, hogy igen, de még nem idén, de a spanyol lapok szerint a csatár döntése és hétfői levele felülírhat mindent.

Olvasói sztorik