Nemzetközi foci

73 évet várt rá, de látta a felnőtt és az U20-as válogatott vb-győzelmét is egy szurkoló

Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images
Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Uruguay Luciano Rodríguez kései góljával 1-0-ra legyőzte Olaszországot az U20-as világbajnokság döntőjében.

A dél-amerikai csapat az első félidőben fölényben játszott, de nem tudta gólra váltani a dominanciáját. Térfélcsere után lelassult a játék, mindkét együttesen érezni lehetett már a fáradtságot, de tapintható volt a feszültség. A hajrához érve különösen izgalmassá vált a találkozó, mivel a 81. percben egy csúnya talpalás miatt Matteo Prati előbb piros lapot kapott, a videobíró segítsége után azonban sárga lapra változtatta ítéletét a játékvezető.

A kiállítást ugyan megúszta Prati, de a büntetés nem maradt el a sorstól, ugyanis öt perccel később szögletre mentett egy beadást a védő, amiből aztán a gól született. A nagy kavarodás után Romero Matturro lövése felperdült, Rodríguez pedig közvetlen közelről fejelt a hálóba.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott szétszakadt a pálya, fejvesztett rohanás vette kezdetét, szinte csoda, hogy újabb gól nem is esett. A maratoni, 13 perces hosszabbítás végén egy alkalommal öt (!) uruguayi támadó vezetett támadást az olasz kapus ellen, de Rodríguez elszórakozta a lehetőséget. Végül így sem fázott rá,

Uruguay az egész világbajnokságon egyetlen gólt kapva megnyerte története első U20-as vébéjét.

Ha pedig ez önmagában nem lett volna elég érzelmektől túlfűtött esemény, a lelátón ült egy 90 éves szurkoló, Elbio Jesus Bentancur is. Az idős férfi még látta az 1950-ben vb-t nyerő uruguayi felnőtt csapatot, ezért a szövetség egy ingyen jeggyel ajándékozta meg az U20-as vb-döntőre.

Olvasói sztorik