Nemzetközi foci

Lemásolta Luis Suárez sportszerűtlenségét a veronai jobbhátvéd

Miután mindkét csapat 31 ponttal zárta a Serie A 2022-23-as idényét, a 17. Spezia és a 18. Verona playoff-mérkőzést játszott, hogy eldőljön, melyik marad benn az élvonalban, és melyik csatlakozik a kieső Sampdoria, Cremonese kettőshöz.

A Verona az 5. percben szerzett vezetést Faraoni révén, egy az első negyedóra végén Ampadu kiegyenlítette, de Ngonge duplájával a veronaiak 3-1-es előnyre tettek szert a szünetre. A második félidőben mindent elkövetett a Spezia, de egy kirívó sportszerűtlenségnek köszönhetően nem sikerült egyenlítenie: egy kapuba tartó labdát Faraoni kézzel ütött ki a gólvonalról.

A leghíresebb hasonló eset Luis Suárezé volt, aki a 2010-es világbajnokság negyeddöntőjében, a hosszabbítás utolsó percében így akadályozott meg egy ghánai gólt. A büntetőt azonban Asamoah Gyan kihagyta, tizenegyesekkel pedig az uruguayiak jutottak tovább.

Ami az olasz osztályozót illeti, hasonló vett a helyzet: a játékvezető kiállította a védő Faraonit, a büntetőt azonban M’Bala Nzola nagyon gyengén lőtte a bal alsó sarokra, Montipo kapus így elérte és szögletre ütötte.

A Spezia erejéből ezek után már csak egy kapufára futotta, a Verona 3-1-re győzött, és a következő szezonban is a Serie A-ban szerepelhet.

Kapcsolódó
Ez az igazi dráma, 94. perces gól döntött a feljutásról
Eközben a kiesésről döntő osztályozón is pörögtek az események.
Olvasói sztorik