Nemzetközi foci

Ki venne olyan játékost, akivel biztos a kiesés?

Luca Amedeo Bizzarri / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Luca Amedeo Bizzarri / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nem született szerencsés csillagzat alatt Ethan Ampadu, a walesiek 42-szeres válogatott labdarúgója, akit negatív sorozata lassan rekorderré teszi.

A 22 éves védőt még 2017 nyarán szerződtette a Chelsea, ám sok lehetőséget nem kapott a londoniaknál, ahol hat év alatt mindössze 12 tétmérkőzésen léphetett pályára.

Ehhez persze az is kellett, hogy a klub állandóan kölcsönadta, a legjobb helyre 2019-20-ban, amikor a német RB Leipzighez került, de három bajnokin mindössze 78 perc játéklehetőséget kapott.

Innentől kezdve azonban jött a zuhanás. 2020-ban a Sheffield Unitedhez került, ahol 25 meccset kapott, ám csapata kiesett az angol élvonalból. 2021-ben a Veneziához került, de hiába játszott 29 meccset, nem csapata nem tudta elkerülni, hogy kiessen a Serie A-ból.

A most befejeződött szezonra a Spezia kapta meg, 31 bajnokin még gólt is szerzett (éppen a vasárnapi, mindent eldöntő playoff-mérkőzésen), ám csapata ezúttal is elbúcsúzott az élvonaltól – azaz Ampadu a legutóbbi három csapatával is kiesett.

A játékos a felkészülést ismét a Chelsea-nél kezdheti meg, szerződése 2024-ben jár le, így kérdés, hogy az angolok eladják vagy kölcsönadják.

Így vagy úgy, merész klub lesz, amely ilyen statisztikák után le akarja igazolni.

Kapcsolódó
Lemásolta Luis Suárez sportszerűtlenségét a veronai jobbhátvéd
Faraoni kézzel ütötte ki a labdát a gólvonalról, de megérte, mert a megítélt büntető kimaradt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik