Nemzetközi foci bajnokok ligája

Walker Alabát utánozta, Guardiola a Real Madridnak üzent a BL-győzelem után

Craig Mercer/MB Media/Getty Images
Craig Mercer/MB Media/Getty Images

A Manchester City szombat este megkoronázta szezonbeli teljesítményét azzal, hogy 1-0-ra legyőzte az Intert, így a Premier League és az FA Kupa után a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Érthető módon felfokozott érzelmi állapotban ünnepeltek a csapat játékosai, a mérkőzésen elég gyenge napot kifogó Jack Grealish például azt mondta, az sem érdekli, hogy borzalmasan játszott, az a lényeg, hogy teljesült a BL-álom. Az angol válogatott támadó már a lefújás után is a földre rogyva sírt örömében.

„Tegyetek elém bármilyen piát, elpusztítom!”

– közölte Kyle Walker a BT Sport szakértőivel.

A rutinos hátvéd ráadásul pár elpusztított ital után megidézte David Alabát is, mert hozott egy széket az ünnepléshez. A Real Madrid játékosa a 2021-22-es idényben szokott rá arra, hogy egy székkel ünnepel, Walker pedig ezt imitálta.

Nem csak Walker idézte meg a Real Madridot a siker után, hanem Pep Guardiola vezetőedző is. A katalán szakember vicceskedő kedvében azt üzente,

Légy óvatos, Real Madrid! Már csak 13 BL-győzelem és beérünk titeket! Már úton vagyunk, ha bealudtok, utol fogunk érni!

A felhőtlen öröm közepette egyedül Erling Braut Haalandnak jutott eszébe arra reflektálni, hogy milyen messziről indult. A norvég csatár kulcsfigurája volt a triplázásnak, még ha a BL-döntő nem is róla szólt, de 52 gólt lőtt a szezon során, ami egészen elképesztő teljesítmény.

„A legvadabb álmaimban se gondoltam erre, de ez is mutatja, hogy meg lehet csinálni még az én kis városomból indulva is. Ez hitet adhat a gyerekeknek, ami hihetetlen érzés. Ha leülepedett ez a győzelem, úja trófeát akarok majd nyerni, mert ismerem már magam ennyire. Meg kell védenünk a címeket, amiket idény nyertünk, így működik a futball. Egy hónap múlva már senki sem emlékszik erre a sikerre, minden kezdődik elölről.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik