Nemzetközi foci bajnokok ligája

A BL-döntő a legújabb meccs, amelyről lidérces emlékei lesznek Lukakunak

YASIN AKGUL / AFP
YASIN AKGUL / AFP

Romelu Lukaku csereként beállva lehetett volna az Inter hőse a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-döntőben.

A belga csatár Edin Dzeko helyére érkezett az 57. percben, de két olyan megmozdulása is volt, amire visszaemlékezve a fejüket fogják majd az Inter-szurkolók.

Az első jelenet szinte egyből a City gólja után volt, Federico Dimarco a manchesteri védők tétovázását kihasználva ívelt fejest küldött kapura, a léc azonban kisegítette Édersont. A labda ismét Dimarco elé pattant, akinek a második fejese azonban Lukakuban akadta el.

Lukaku jóvátehetette volna, hogy Dimarco helyzeténél rosszkor volt rossz helyen, ám a 89. percben hatalmas helyzetet hagyott ki: Brozovic beívelése után Gosens fejelte középre a labdát, Lukaku bárhova bólinthatta volna, ám Éderson találta el, akitől ne vegyük el, hogy reflexből bele tudott kapni a labdába.

A videón mindent elmond, ahogy az Inter-játékosok földre rogynak:

A Gazzetta dello Sport nevű olasz lap megemlíti, hogy az eset az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban ugyanannál a kapunál történt, mint a 2005-ös Milan-Liverpool BL-döntő hosszabbításában Andrij Sevcsenko rontása. Akkor a Milan aranylabdás csatárának fejesét Jerzy Dudek kivédte, majd Sevcsenko közeli ismétlésébe is bele tudott érni a lengyel kapus, ami földöntúli bravúr volt.

Lukakunak korábban felemlegették a 2020-as, Sevilla elleni EL-döntőt is, ahol lőtt ugyan egy gólt tizenegyesből, de a spanyolok végül az ő öngóljával nyertek 3-2-re. A tavalyi vébén pedig a Horvátország elleni utolsó csoportmeccs vált rémálommá számára, mert egymás után rontotta el a helyzeteket, és a 0-0-s eredménnyel a belgák kiestek.

És volt egy kísértiesen hasonló esete, mint a mostani, amikor ő hárította egy csapattársa próbálkozását: 2020 őszén, a BL-csoportkör utolsó fordulójában az Inter hazai pályán játszott a Sahtarral, és Alexis Sánchez fejese gólba tartott, ám Lukaku besegített az ukránoknak.

A végeredmény maradt 0-0, amivel az Inter a csoport utolsó helyén végzett, pedig ha nyert volna, akkor másodikként jutott volna tovább.

A 30 éves Lukaku ebben az idényben 37 tétmeccsen 14 gólig és 7 gólpasszig jutott az Interben. Hogy marad-e a klubnál, az egyelőre kérdéses, mivel a kölcsönszerződése lejár a hónap végén, és vissza kell térnie a Chelsea-hez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik