Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bale BL-döntős tippjén durván ki fognak akadni az Inter-drukkerek

Omer Faruk Yildiz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Omer Faruk Yildiz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Gareth Bale tudja, milyen érzés BL-győztesnek lenni, hiszen a Real Madriddal ötször nyerte meg az európai klubfutball legfontosabb sorozatát (2014, 2016, 2017, 2018, 2022).

A tavalyi fináléban a kispadról nézte végig, ahogy a társai legyőzik a Liverpoolt, de a 2014-es és a 2018-as sikerben főszerepet játszott: az Atlético Madrid ellen a hosszabbításban ő fejelte csapata győztes gólját, a Liverpool elleni, öt évvel ezelőtti kijevi döntőben pedig duplázott, és első gólja egy egészen káprázatos ollózás volt.

6:21-nál látható a BL-döntők egyik legszebb gólja:

A januárban viszavonult walesi klasszist most arról kérdezték, milyen eredményt vár az idei döntőtől, és a tippje alapján azok közé tartozik, akik úgy érzik, a Manchester City hengerelni fog.

Ötgólos különbség egyébként még sose volt BL-döntőben, négygólos is csak egyszer, 1994-ben, amikor a Milan a Barcelonát oktatta. Bale egyébként a Real-drukkereknek is odaszúrt kicsit, mert ugyan olyan csapattársai voltak Madridban, mint Cristiano Ronaldo, Karim Benzema vagy Luka Modric, a Barcelona legendáját, Lionel Messit nevezte meg, mint a legjobb olyan játékos, aki megnyerte a BL-t.

Kapcsolódó
De Bruyne óriási választ adott, amikor Haalandról kérdezték
A norvég csatárral még sosem fordult elő, hogy egymás után három BL-meccsen maradjon gólképtelen. Márpedig a Real elleni elődöntőben nem tudott gólt szerezni. Megtöri a rossz szériát vajon a BL-döntőben?
Olvasói sztorik