Nemzetközi foci

Naná, hogy döntős az a csapat, amelyik 97. és a 115. percben is megmentette a párharcát

Az olasz harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Pescara játékosainak nehéz éjszakájuk lehet, miután büntetőkkel estek el a feljutástól a Foggia ellen.

Az első mérkőzés 2-2-re végződött, a visszavágón viszont úgy tűnt, a Pescara hazai pályán nyerni tud egy második percben szerzett góllal. A Foggia azonban nem adta meg magát és az utolsó pillanatokban, a 97. percben mentette hosszabbításra a párharcot.

Kétszer 15 perc hosszabbítás következett, a forgatókönyv pedig hasonlóan alakult. Előbb a Pescara szerzett gólt, ráadásul egy varázslatos külsős passz után maradt szemtelenül higgadt Jacopo Desogus.

Egy szöglet utáni fejesből azonban ismét egalizált a Foggia a 115. percben, így a döntés végül a büntetőkre maradt. A vendég együttes nem hiába hozta vissza a sírból ezt a párharcot, ugyanis a tizenegyeseket 4-3-ra nyerte meg. A sors kegyetlensége, hogy a Pescara bukását jelentő elszúrt büntető pont Desogusé volt, aki a döntőt érő gólt lőhette volna a hosszabbításban.

Érdekesség, hogy a Serie C rájátszásának másik elődöntőjében, a Cesena-Lecco párharcban is tizenegyesek döntöttek az utóbbi csapat javára. A finálé első találkozójára június 13-án kerül sor, a visszavágót öt nappal később rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik