Nemzetközi foci

Ronaldo és Benzema után a világ legjobb bíróját is megvennék a szaúdiak

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP
Lengyel lapértesülés szerint Szaúd-Arábia már nem csupán kiváló futballistákra vágyik, hanem a világ legjobb játékvezetőire is. A Meczyki.pl portál információi szerint a közel-keleti ország több millió dolláros szerződéssel csábítja Szymon Marciniakot, hogy a helyi bajnokságban vezessen mérkőzéseket, és segítsen a legjobb hazai bírók képzésében.

Az első igazán nagy fogás Cristiano Ronaldo megszerzése volt, az al-Nasszrban szereplő portugál klasszis elmondta, nem is szeretne távozni egyelőre.

„Ha az elkövetkező öt évben továbbra is ilyen munkát végeznek, a szaúdi profi ligának esélye van arra, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságává váljon” – mondta.

Amíg Ronaldo 214 millió dollárt keres évente. Karim Benzema közel 430 millió dollárt kap az al-Ittihadban, de a szaúdi címvédőhöz kerül minden bizonnyal N’Golo Kanté (Chelsea) is, aki 100 milliós szerződést kap szezononként.

Marciniak szombaton a Manchester City–Inter Bajnokok Ligája-döntőt vezeti, ezzel a 42 éves sportember csupán a második játékvezető lesz a történelemben, aki egy szezonon belül a világbajnoki döntőn és a BL-finálét is fújhat. Az első a brit Howard Webb volt még 2010-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@_meczyki.pl által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Botrányba keveredett, de nem veszik el a BL-döntőt a lengyel bírótól
Szymon Marciniak került kellemetlen helyzetbe, ami után sűrűn bocsánatot kellett kérnie.
Olvasói sztorik