Nemzetközi foci bajnokok ligája

Botrányba keveredett, de nem veszik el a BL-döntőt a lengyel bírótól

William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

Szymon Marciniakot és csapatát jelölték ki a Manchester City és az Internazionale közti Bajnokok Ligája-döntő levezénylésére, azonban bő egy héttel az isztambuli mérkőzés előtt elég kellemetlen ügybe keveredett a lengyel játékvezető.

Marciniak egy eseményen tartott előadást május 29-én, 40 percet beszélt motiváció témakörben. Utólag kiderült, hogy egy szélsőjobboldali politikus, Slawomir Mentzen szervezte a rendezvényt. Pénteken a lengyel szövetség kiadott egy közleményt, miszerint a játékvezetőnek nem volt erről tudomása, sosem találkozott a politikussal, és maga Marciniak is bocsánatot kért, hogy nem volt elég körültekintő, amikor a felkérést elfogadta.

Az európai szövetség, az UEFA gyorsan kivizsgálta a történteket, Marciniak tőlük is bocsánatot kért és jelezte: ha tisztában van, milyen hátterű eseményre invitálták, akkor biztosan lemondja a szereplést. Az UEFA mindezek után úgy döntött, nem veszi le Marciniakot az isztambuli BL-döntőről, írja a The Athletic.

A 42 éves lengyelt az egyik legjobb jelenlegi játékvezetőnek tartják, ebben a szezonban ő vezette a világbajnokság döntőjét is.

Olvasói sztorik