Nemzetközi foci

A West Ham focistája az első, aki mindhárom jelenlegi európai kupát megnyerte

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nagyon kicentizte a West Ham: az angol csapat a Konferencia Liga-döntő 90. percében szerezte a győztes gólt, igaz, ezt nézhetjük úgy is, hogy a legjobbkor talált be, mivel így a Fiorentinának nem sok ideje maradt válaszolni.

A West Ham 1980-ban nyert legutóbb trófeát, akkor az FA Kupát hódította el, a nemzetközi porondon viszont még régebben járt sikerrel, 1965-ben a Kupagyőztesek Európa Kupáját emelhette a magasba a legendás csapatkapitány, Bobby Moore.

A West Ham olasz válogatott játékosa, Emerson Palmieri az első futballista lett, aki a jelenlegi mindhárom európai kupasorozatot megnyerte. A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában még a Chelsea-vel ért fel a csúcsra 2021-ben, illetve 2019-ben, és ehhez jött még a mostani siker. Ráadásul van európai Szuperkupa-győzelme is 2021-ből, és abban az évben az olasz válogatottal megnyerte az Eb-t is, ami még egyedülállóbbá teszi a kollekcióját.

Emerson az olasz válogatott legfrissebb keretéből kimaradt, pedig úgy esélye lett volna megnyerni a Nemzetek Ligáját is, az olaszok ugyanis bejutottak az elődöntőbe, ahol a spanyolokkal találkoznak.

Olvasói sztorik