Nemzetközi foci

Csak a 90. percben dőlt el a Konferencia Liga döntője

Boris Streubel - UEFA/UEFA via Getty Images
Boris Streubel - UEFA/UEFA via Getty Images

A West Ham United Jarrod Bowen 90. percben szerzett góljával nyerte meg az Európai Konferencia Liga döntőjét.

Kevés helyzet és sok fejsérülés jellemezte az első félidőt, ebből egyet ráadásul a londoni drukkerek okoztak, amikor fejbe dobták Cristiano Biraghit egy szöglet előtt. Az első játékrész hajrájában még csak lesgólig jutottak a felek, térfélcsere után tíz perccel viszont Biraghi véletlenül kézzel ért a labdába, a megítélt büntetőt pedig Benrahma kíméletlenül bevágta a bal fölső sarokba.

Öt perc sem telt el és már jött is a firenzei válasz, Giacomo Bonaventura egy ragyogó labdalevétel után ütemtelenül, a védők takarásából lőtte ki a jobb alsó sarkot. Innentől inkább az olaszoknak állt a meccs, Mandragora két helyzetet is kihagyott, majd Soucek fejesénél már Pietro Terracciano védett nagyot. A 90. percben viszont már a Fiorentina kapusa is tehetetlen volt, Pacqueta indította Bowent, aki némi mázlival kihasználta a lehetőséget.

Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy a firenzei labdarúgócsapat az Olasz Kupa után az EKL-t is 2-1-re veszítette el. A West Ham United legutóbb 58 éve nyert nemzetközi kupát, 1965-ben a KEK trófeáját hódította el, azóta csak 1976-ban jutott el döntőig, akkor a belga Anderlechttel szemben elbukott a KEK-ben.

Végeredmény – Európai Konferencia Liga, döntő

Fiorentina-West Ham United 1-2 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik