Nemzetközi foci

Amíg játékosai a telefonjukat nyomkodták, az első fontos trófeáját megnyerő West Ham-edző magában bulizott

Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A West Ham edzője, David Moyes hosszú pályafutása első jelentős trófeáját szerezte meg azzal, hogy angol csapata a labdarúgó Konferencia Liga prágai döntőjében 2-1-re legyőzte az olasz Fiorentinát.

A 60 éves skót szakembernek a szerda esti volt az 1097. meccse edzőként – írta csütörtöki anyagában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Így ünnepelt Moyes a 87 éves édesapjával:

Az öltözőben meg táncolt egy jót, miközben a játékosai meglehetősen passzívak voltak:

A West Ham ebben a szezonban a 14. helyen végzett a Premier League-ben, korábban egyetlen nagy európai sorozat győztese sem foglalt el ilyen alacsony pozíciót nemzeti bajnokságában a diadalának idényében.

A londoni csapatnak a bajnokságba nem sikerült átmentenie az európai porondon látott formát, mivel a 38 forduló során csak 11 győzelmet aratott, miközben a Konferencia Ligában egészen magabiztosan menetelt: a selejtezőket is beleértve 14 győzelem és egy döntetlen volt az összmérlege. Ennél jobbat az angol csapatok közül csak a Chelsea produkált a 2018-2019-es Európa Liga idényében, amikor is 16 mérkőzésén át őrizte meg veretlenségét.

Olvasói sztorik