Nemzetközi foci

„A Real Madridból akartam visszavonulni, de máshogy alakult” – elbúcsúzott Karim Benzema

Pierre-Philippe MARCOU / AFP
Pierre-Philippe MARCOU / AFP

Megtartotta hivatalos búcsúztatóját Karim Benzema, a Real Madrid csatára.

A francia támadóról a hétvégén lezárult 2022-2023-as szezon utolsó találkozója után derült ki hivatalosan, hogy elhagyja a csapatát 14 év (!) után.

„Mindent nagyon köszök, Real Madrid! Jó kis utazás volt, szerencsés vagyok, amiért gyerekkori álmomat valóra válthattam az elnök úrnak köszönhetően. Ő az az ember, aki Ronaldót és Zidane-t is a klubhoz hozta, elképesztő fickó! Eljött az idő, hogy új történet kezdődjön, de a legfontosabb számomra, hogy mindent megnyertem, amit gyerekként is szerettem volna.

A Real Madridba igazolásom óta azt akartam, hogy innen is vonuljak vissza, de ez máshogy alakult. Mindig madridi szurkoló leszek! Mindent őszintén köszönök! Ahogy pedig az első napomon mondtam, egy, kettő, három, Hala Madrid!

– mondta Benzema.

A francia csatár 2009-ben, 21 évesen az Olympique Lyontól igazolt a Realhoz. A játékos 648 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 354 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano Ronaldo (451) mögött. A csatár 25 trófeát, köztük öt Bajnokok Ligája-serleget, négy bajnoki címet és három Király Kupát nyert a madridiakkal.

A Real Madrid a hétvégén bejelentette, hogy Marco Asensio, Eden Hazard és Mariano Diaz is elhagyja az együttest, írta az MTI.

Olvasói sztorik