Nemzetközi foci

Ancelottit is alaposan meglepte Benzema távozása

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP
A Real Madrid olasz vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit meglepetésként érte Karim Benzema távozásról szóló döntése, de hangsúlyozta, a futballista kiérdemelte, hogy maga határozzon a jövőjéről.

Vasárnap jelentették be, hogy a 35 éves, aranylabdás támadó – noha lehetősége lett volna rá – nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a spanyol fővárosban. A szaúdi állami televízió már aznap közölte, hogy a csatár két évre elkötelezi magát a bajnok al-Ittihadhoz, ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

„Mindenkit meglepett, hogy távozik, de megértéssel kell fogadnunk a döntését. Az utolsó pillanatban határozott így” – mondta Ancelotti a vasárnapi, 1-1-es döntetlennel végződött, Athletic Bilbao elleni mérkőzést követően, amelyen a 97-szeres francia válogatott futballista szerezte az egyenlítő gólt, ezzel bebiztosítva a bajnoki ezüstérmet.

Azzal a tudattal búcsúzom el tőle, hogy a világ egyik legjobb játékosát és az egyik legjobb csatárát edzhettem a személyében

– fogalmazott az olasz szakember.

„Természetesen nem örülünk annak, hogy távozik, de tiszteletben kell tartanunk a döntését. Kiérdemelte, hogy választhasson, mi pedig mindent köszönünk neki, amit ezért a klubért tett. Legendás, felejthetetlen figura, aki örökre ott lesz az egyesület történelmében.”

A klub kedden a valdebebasi edzőközpontban búcsúünnepséget rendez Benzemának, aki 2009-ben, 21 évesen az Olympique Lyontól igazolt a Realhoz. A játékos 648 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 354 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano Ronaldo (451) mögött. A csatár 25 trófeát, köztük öt Bajnokok Ligája-serleget, négy bajnoki címet és három Király Kupát nyert a madridiakkal.

A Real Madrid a hétvégén bejelentette, hogy Marco Asensio, Eden Hazard és Mariano Diaz is elhagyja az együttest, írta az MTI.

Kapcsolódó
Benzema góllal búcsúzott a Realtól, állva tapsolta mindenki
Csapata egyenlített a francia csatár góljával, a pontszerzéssel pedig bebiztosította a bajnoki ezüstöt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik