Nemzetközi foci

Benzema góllal búcsúzott a Realtól, állva tapsolta mindenki

Pierre-Philippe Marcou / AFP
Pierre-Philippe Marcou / AFP

Lejátszotta utolsó meccsét a Real Madrid színeiben Karim Benzema. A francia csatárról nemrég terjedt el a pletyka, hogy igen komoly szaúdi ajánlata van, majd a szezon utolsó bajnokija előtt a klub hivatalos csatornáin közölte, hogy a 35 éves játékos tényleg elhagyja a csapatot.

Benzema mindezek után kezdett, játszott is 74 percet és tizenegyest értékesített, mielőtt lecserélték volna. A közönség a meccs elején, majd a lecserélésekor is éltette, és miközben hagyta el a pályát, a csapattársai megtapsolták. 

Karim Benzema 14 évet töltött el a Realnál, 648 mérkőzésen 354 gólt szerzett. A többi közt négy bajnoki címet és öt Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

Az utolsó gól:

A Real Madrid egyébként 1-1-re végzett az Athletic Bilbaóval, és mivel az Atlético Madrid közben 2-2-t játszott a Villarreal otthonában (a hazaiak a 93. percben egyenlítettek), így meglett a bajnoki ezüst a korábbi Király Kupa-győzelem mellé. A vége előtt egy másik távozót, Marco Asensiót is megünnepelte a közönség.

A lefújást követően a csapattársak megröptették a távozókat: előbb Benzemát, majd sorrendben Asensiót, a klub történetének legrosszabb igazolásának kikiáltott Eden Hazardot, valamint Mariano Díazt is levegőbe dobálták a játékosok.

Az Athletic Bilbao a döntetlennel, na meg az Osasuna Girona elleni győzelmével lemaradt az európai kupaindulásról.

La Liga, 38. forduló

Real Mallorca-Rayo Vallecano 3-0 (0-0)
Osasuna-Girona 2-1 (0-0)
Real Madrid-Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
Real Sociedad-Sevilla 2-1 (1-0)
Villarreal-Atlético Madrid 2-2 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik