Nemzetközi foci

Messi után újabb klasszis távozik a PSG-től

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Távozik a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatától a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok Sergio Ramos.

„Az elmúlt két évben a piros-kék mez viselése csodálatos élmény volt. Felejthetetlen kalandban volt részem Párizsban, és szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást és a szeretetet. Hajrá, Párizs” – búcsúzott a 37 éves védő.

A párizsi klub péntek este honlapján jelentette be, hogy a játékos a következő szezonban már nem a PSG-t erősíti majd. Sergio Ramos két évet töltött a párizsi együttesnél, amellyel két bajnoki címet és egy francia Szuperkupát ünnepelhetett. Ramos 57-szer öltötte magára a PSG mezét, ebből 34-szer győztesként hagyta el a pályát és 5 gólt szerzett.

„Sergio Ramost a vezetői képessége, a csapatszelleme és profizmusa a legmagasabb szinten megszerzett tapasztalatával kombinálva igazi legendává teszi. Megtiszteltetés volt, hogy Párizsban futballozott. A klubban mindenki a legjobbakat kívánja neki” – fogalmazott Nasszer el-Kelaifi, a PSG első számú vezetője.

A 180-szoros spanyol válogatott játékos mielőtt a PSG-hez igazolt volna, négyszer nyert Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, amellyel összesen 22 trófeát gyűjtött.

Ramos Lionel Messi után a második nagy név, aki elhagyja a nyáron a francia klubot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik