Nemzetközi foci

EL-döntő: videón, ahogy törnek-zúznak a verekedő szurkolók Budapesten

A Sevilla és az AS Roma budapesti Európa Liga-döntője több helyen is balhé volt a városban. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a Facebook-oldalára tett ki képeket arról, micsoda pusztítást végeztek az ide látogató szurkolók.

Szurkolói oldalak, így az Ultras Liberi és a Hooligans.cz is videókat osztottak meg arról, hogy egy budapesti étterem előtt a sevillaiak többek közt poharakat, tányérokat és székeket vágnak a rájuk támadó lengyel Slask Wroclaw-drukkerekhez.

Az ultraoldalak alapján 2013-ban, a két csapat egymás közti meccse előtt a spanyolok rárontottak a lengyelekre, sálak mellett négy drapériát tulajdonítottak el, a Slask-fanatikusok pedig azóta tervezik a bosszút. 2018-ban már jártak Magyarországon, amikor az Újpest vendége volt a Sevilla, de akkor a balhé elmaradt. Az egyik kép leírása alapján volt most olyan összecsapás, amiben ferencvárosiak is csatlakoztak a lengyelekhez.

Kora délután két embert vittek kórházba, és hét lengyel drukkert őrizetbe vettek Zuglóban. Egy spanyol, majd egy olasz állampolgárt bántalmaztak ismeretlenek az V. kerületben, majd tizenöt percen belül a Ferenciek terén elfogtak két lengyel férfit, elszámoltatásuk folyamatban van, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indul büntetőeljárás.

Olvasói sztorik