Nemzetközi foci

Drámai utolsó fordulóban bukta el a bajnoki címet a Dortmund

Christian Charisius/picture alliance via Getty Images
Christian Charisius/picture alliance via Getty Images
A Bayern München 2-1-re nyert az 1. FC Köln ellen szombaton, így drámai hajrával jobb gólkülönbségével nyerte meg a Bundesligát az utolsó fordulóban. A Borussia Dortmund úgy játszott 2-2-es döntetlent hazai pályán a Mainz-cal, hogy egy győzelemmel biztosan aranyérmet szerezhetett volna.

Borzasztóan kezdődött minden a dortmundiak szemszögéből, mivel a Bayern München nyolc perc alatt vezetést szerzett Kölnben, nem sokkal később pedig Andreas Hanche-Olsen fejelt egy szögletet a BVB kapujába. Négy perc alatt jöhetett volna a válasz, ám Sebastian Haller tizenegyesét kivédte Dahmen.

A gödör pedig csak mélyült, miután a 24. percben Karim Onisiwo is fejelt egy gólt kontrából. Eközben Leroy Sane is növelte volna a Bayern előnyét, de kezezés miatt érvénytelennek bizonyult a találat. Térfélcsere után csendben csordogált a kölni mérkőzés, a Dortmund pedig sokáig hiába erőlködött, csak a 69. percben tudott szépíteni Raphael Guerreiro találatával.

A dráma akkor kezdődött igazán, amikor a Köln tizenegyesből kiegyenlített a 81. percben, hiszen ezzel az eredménnyel ismét a BVB állt volna az élen. Persze értesült erről a dortmundi csapat is, de kilenc perccel később arról is, hogy a csereként beálló Jamal Musiala megszerezte a vezetést a Bayern Münchennek.

Elkeseredetten rohamozott tovább a Dortmund, de Haller fejesgólja lesről született, Niklas Süle egyenlítő gólja, ami egy ragyogó csel után szerencsésen megpattanó lövésből született, már csak a 96. percben esett. A játékvezető még két felívelést engedett a BVB-nek, ám ezekből semmi sem lett, így a Dortmund a bajnoki cím kapujában elbukta az aranyérmet.

A Bundesliga élén pontegyenlőséggel zárt a Bayern München és a Borussia Dortmund, de a kiírás szerint ilyen esetben a gólkülönbség rangsorol, ebben pedig a címvédő sokkal jobb 17-tel jobb volt riválisánál.

Ami a magyarokat illeti, az RB Leipzigban öngólt lőtt Willi Orbán a Schalke elleni, 4-2-re megnyert meccsen, Szoboszlai Dominik ezúttal csak csereként szállt be. Az Union Berlin 1-0-ra verte a Werder Brement, így bejutott a Bajnokok Ligájába, míg Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC győzelemmel búcsúzott az élvonaltól, a Wolfsburg elleni 2-1-es sikerrel.

A kiesés elleni harc legnagyobb győztese a Bochum volt, amely a Leverkusen legyőzésével megmenekült. A Hertha mellett kiesett a Schalke is, míg a Stuttgart osztályozón vívhatja ki a Bundesligás tagságát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik