Mourinho a Juve pontlevonásáról: Vicc

Az AS Roma vezetőedzője szerint az, ami riválissal történt, befolyásolta a bajnokság végkimenetelét.

Nem éppen a legszebb arcát mutatja az olasz labdarúgás a szezonban. Januárban vontak le 15 pontot a Juventustól, mivel a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A klub fellebbezett, a büntetést felfüggesztették, a csapat pedig visszaugrott a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekre, de hétfőn a az olasz szövetség fellebbviteli bizottsága ismét lecsapott, ezúttal tíz pontot vontak le a csapattól, amely így visszaesett a hetedik pozícióba.

Vicc, hogy ez a döntés két mérkőzéssel a szezon vége előtt történt meg. Számunkra, de mindenki más és a Juventus számára is. Ha ez korábban alakul így, teljesen más felfogásban mentünk volna bele a Monza vagy a Bologna elleni bajnokikba

mondta a DAZN-nek a rivális AS Roma vezetőedzője, José Mourinho, aki szerint ezzel lényegében befolyásolva lett a bajnokság végkimenetele, és ő leginkább azokat sajnálja, akik keményen dolgoztak az elmúlt egy évben, de a klubvezetők felelőtlen döntései rajtuk csapódnak le.

Mourinho az elmúlt bajnokikon már forgatta a csapatát, így a legutóbbi három meccsén döntetlent játszott az AS Roma. Még így is van esély a Serie A-ban az első négybe kerülni, mert két fordulóval a vége előtt öt pont a hátrány az AC Milan mögött. A rómaiak egyébként az Európa Ligából is kvalifikálhatnák magukat, ehhez azonban le kellene győznie a Sevillát a budapesti döntőben.

A Juventus hétfőn este kikapott az Empolitól, így maradt a hetedik helyen, ami nem ér európai kupaindulást.