Nemzetközi foci

Két óriási csapást is elszenvedett a Juventus

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

A szövetségi fellebbviteli bíróság tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban.

A torinói csapatot január 20-án 15 ponttól fosztották meg, a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

A klub a döntés ellen fellebbezett, április 20-án a büntetést felfüggesztették és a Juventus visszakapta pontjait, aminek köszönhetően rögtön Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióba került.

A mostani szankcióval viszont a hetedik helyre csúszott vissza, és könnyen lehet, hogy lemarad a BL-szereplésről, mivel két meccsel a vége előtt öt pont a hátránya a jelenleg negyedik Milannal szemben.

Hétfő este ugyan csökkenhetett volna a különbség, de a Juventus sima, 4-1-es vereséget szenvedett az Empoli vendégeként. A nap másik mérkőzésén az AS Roma hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Salernitanával.

Serie A, 36. forduló

Empoli – Juventus 4-1 (2-0)
gól: Caputo (18., 47., az elsőt 11-esből), Luperto (21.), Piccoli (90+3.), illetve Chiesa (86.)

 

AS Roma – Salernitana 2-2 (0-1)
gól: El Shaarawy (47.), Matic (83.), illetve Candreva (12.), Dia (54.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik