Nemzetközi foci

Ennél rosszabb hírt aligha kaphatnának a Juventus szurkolói

Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images
Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Az olasz bíróság 11 pontos pontlevonással sújtaná a Juventus labdarúgócsapatát.

A torinóiaktól még január 20-án vont le 15 pontot az olasz szövetség (FIGC) a játékosigazolások szabálytalan elszámolása miatt. A vád szerint néhány játékos esetében valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen. A pénzügyi szabálysértéssel a klub 2018 és 2020 között mintegy 97,7 millió dollárt spórolhatott. Ez ellen fellebbezett a Juve, így aztán áprilisban felfüggesztették a súlyos büntetést.

Csakhogy május 22-én tartották a következő sorsdöntő tárgyalást az ügyben, a Calcioefinanza beszámolója szerint pedig 11 pont levonását kéri majd a bíróság. Emellett a korábban eltiltott négy sportvezetőn kívül Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio és Enrico Vellano szerepét is vizsgálják, amennyiben bármelyikük is bűnös, nyolc hónapos eltiltást kapnak a bíróságtól.

Az nem derül ki az olasz sajtó cikkeiből, hogy a 15 pontos büntetés miért enyhült 11-re, de a Juventus így is hetedik helyig zuhanna vissza a tabellán cikkünk megjelenésekor.

Olvasói sztorik