Nemzetközi foci

Dárdai a kiesés után: Maradok a Herthánál

Soeren Stache/picture alliance via Getty Images
Soeren Stache/picture alliance via Getty Images

Dárdai Pál a Bundesliga-kiesés ellenére is a Hertha BSC labdarúgócsapatánál fog dolgozni a következő szezonban, az azonban még nem dőlt el, pontosan milyen pozícióban.

A Hertha élvonalbeli búcsúja szombaton a Bochum elleni mérkőzés 94. percében, a vendégcsapat egyenlítő találatánál dőlt el matematikailag is, ugyanakkor az április közepén kinevezett magyar tréner a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, nem ezen a meccsen estek ki, írja az MTI.

„Jól játszottunk és nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket az első félidőben, majd a másodikban megszereztük a vezetést is. Ezután kontrából be kellett volna lőnünk a második, vagy a harmadik gólt, de ez nem sikerült, az ellenfél pedig egyenlített.

A Hertha azonban nem itt és ma esett ki

– mondta a mérkőzés után a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Dárdai hozzátette, nagy volt a csönd az öltözőben a találkozót követően, mindenki rosszul érezte magát, de mostantól a jövőre kell koncentrálniuk, hogy amint lehet, visszajussanak a Bundesligába.

„Átbeszéljük a történteket, aztán  meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre semmit nem tudok mondani.

Az biztos, hogy a következő idényben is a Herthánál fogok dolgozni, azt azonban nem tudom megmondani, milyen pozícióban

– mondta Dárdai, aki ha nem a felnőttcsapat vezetőedzője lesz, várhatóan visszatér a klub akadémiájára.

A Hertha, amely jövő szombaton a Wolfsburg ellen zárja a szezont, története során hetedik alkalommal esett ki a Bundesligából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik