Nemzetközi foci

„Amit a Roma csinált, az egyszerűen pofátlanság”

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images

Európa Liga-döntőbe jutott az AS Roma, miután csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott a Bayer Leverkusen ellen.

A németek meglehetősen zaklatott állapotba kerültek a mérkőzést követően, a sportigazgató szerint például még a nyolc perces hosszabbítás sem volt igazságos.

„Minden lövésünk után a földön maradt az egyik játékosuk és ápolást kért. A játékvezető meg be is vette. Erre nyolc percet hosszabbított, szerintem ez egy vicc. A világbajnokságon teljesen normális volt, hogy akár 10 percet is ráadtak”

mondta Simon Rolfes sportigazgató, aki szerint 20 perc se lett volna túlzás.

A Leverkusen összesen 23-szor lőtt kapura a visszavágón, miközben az olaszok csak egyetlen alkalommal. Ezek után Nadiem Amiri még a sportigazgatónál is keményebben szólt be az ellenfelének.

Nem érdemeltünk kiesést egy olyan csapat ellen, amelynek közse sincs a futballhoz. Ahogyan ők játszottak ezen a két mérkőzésen az egyszerűen pofátlanság!

A német csapat kapusa, Lukas Hradecky szerint szégyen, hogy a játékvezető hagyta az időhúzást, ugyanakkor azt is elismerte, hogy rúgott gól nélkül nem lehet nyerni.

A két vezetőedző, José Mourinho és Xabi Alonso egyébként nem acsarkodott a mérkőzés után, sőt a portugál szakember külön kiemelte, hogy a barátai előtt nem szeret ünnepelni. Alonso is hasonló kedvességeket mondott  és gratulált a Roma győzelméhez.

Kapcsolódó
Megvan, melyik csapatok jönnek a budapesti Európa Liga-döntőre
Aki a Juventusra várt, csalódhatott: az AS Roma és a Sevilla jutott be a fináléba.
Olvasói sztorik