Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola a Real kiütéséről: Egy év félelmét és szorongását cipeltük mostanáig

Jan Kruger - UEFA / UEFA via Getty Images
Jan Kruger - UEFA / UEFA via Getty Images

Lehengerlő első félidőt produkálva, a visszavágót szinte teljes egészében kontrollálva győzte le a Manchester City 4-0-ra a címvédő Real Madridot és jutott be ezzel a Bajnokok Ligája döntőjébe. Egy éve a két csapat egyébként szintén az elődöntőben találkozott, akkor a Real emlékezetes feltámadást bemutatva jutott aztán tovább. Az a párharc még élénken élt Pep Guardiola és játékosai emlékezetében, a katalán edző is erre utalt a szerda esti meccset követően.

Akkor még le kellett nyelni a keserűséget. Az a fájdalom, az a szorongás, amit egy éve éreztünk, az most mind itt volt velünk, de a lehető legjobb módon jött ki.

Tavaly kikaptunk, elfogadtuk. Most ott vagyunk a döntőben. Az élettől mindig kapsz egy második esélyt, szóval próbálkozni kell, nem szabad feladni. Megnyerhetjük a harmadik bajnoki címünket zsinórban, és az elmúlt három szezonon belül másodszor BL-döntőzünk. Ez a következetesség” – mondta az edzőként a 100. BL-győzelmét ünneplő Guardiola, akitől megkérdezték, hová helyezné ezt a sikert, mire azt felelte, a legmagasabbra.

Döntő egy olasz ellenféllel szemben és az emberek majd azt mondják, hogy mi vagyunk az esélyesek – ez a lehető legrosszabb, ami történhet

– utalt az Internazionale elleni isztambuli mérkőzésre. Guardiolának egyébként vannak kellemetlen élményei a milánóiakkal szemben, amikor az Inter ugyanis José Mourinhóval a kispadon triplázott 2010-ben, akkor az elődöntőben épp a Barcát ejtette ki.

Olvasói sztorik